BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, August 20, 2009

WADI UNUNG



chill....out...Best Movie ni Lets Tgk OK astro Prima kol 6-7

Wadi Unung
5-Aug-2009, 6:00:00 PM
Genre: Drama
Language: Bahasa Malaysia
Also Available: Starts 5 Aug, Mon-Thur, 6.00pm

WADI UNUNG - tidak seindah musim bunga, tidak sedingin air di kali, tapi, di sini, ada ketenangan, ada jiwa yang merasai setiap perasaan yang terluah antara kedua gadis ini, Azrin dan Fathihah. Ia cuma sebuah teratak yang dibina oleh mereka berdua. Namun yang istimewanya, ia menjadi segala punca pada sebuah kehidupan. Di sini juga lah, mereka mengotakan janji untuk terus susah dan senang bersama.

Namun sampai bilakah mereka akan terus bersama kerana masa depan terus menghambat dan menuntut kepada perpisahan.

Azrin terlalu kecewa bila mendengar berita pemergian Fathihah ke luar negara untuk menyambung pelajaran. Fathihah tidak ada pilihan lain selain mengikut apa yang dihajati orang tuanya. Azrin tidak bertemu Fathihah saat Fathihah berangkat ke Australia kerana perselisihan faham yang berlaku di antara mereka. Namun dalam diam, Azrin mendoakan kejayaan Fathihah.

Pemergian Fathihah telah membuatkan hari-hari Azrin dirasakan terlalu sunyi, namun dalam tempoh lima tahun kesunyian terubat bila ada saja surat,e-mail ,gambar dan apa saja bentuk komunikasi yang menghubungkan mereka berdua diterima oleh Azrin. Dan sesekali kepulangan Fathihah tentunya dinanti dengan penuh debaran. Dia terlalu merindui sahabatnya.

Pada suatu ketika Fathihah menyatakan bahawa dia akan bernikah dengan Karl Vincent, pemuda bukan Islam yang dicintainya. Keputusan Fathihah ini ditentang keras oleh kedua ibubapanya. Mereka mahu Fathihah mencari pasangan hidup dari latar belakang agama dan budaya yang sama.

Dan Azrin sendiri beberapa kali telah "menangguhkan" keyakinan hatinya untuk menerima Nazir,kawan seusia dan sepermainan. Bukan dia tidak nampak keihkhlasan Nazir tapi selagi masalah Fathihah tidak selesai, selagi itu lah dia tidak dapat memberikan tumpuan pada Nazir...

NI SOUNDTRACK CERITA NI EMM SEDEY BANGAT!

Lyrics / Lirik Melawan Kesepian :

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

P/S:~~ Movie ni sgt mnyentuh hati if koang nk Kenal Erti Persahabatan tgk la cerita ini...if ader yg gaduh dgn bestfrnd cari best

friend koang balik emmm Movie ni penuh makna.......................................................

10 comments:

sis_nita said...

besh yerr dik citerr wadi unung ni.. akak tak sempat nak nengok lagi.. selalu lek lambat.. ada ulangan tak..?

MuMMy 2 Haqq said...

sy suke lagu melawan kesepian ni..

arezura said...

yesss...semut yg chumelll..
cite tu mmg lah best..tapi syg kite x tgk dr start pon...
tapi cite tu mmg best..

kisah Semut said...

SIS NITA EMM MMG BEST GILER

kisah Semut said...

mummy 2 haqq

sama ler semut pown cuker....

touching giler

kisah Semut said...

arezura emmm tgk r mmg best giler semut blik kerja terus melekap dpn tv tu ahaks

eddie dewanaga said...

gua takleh tengok cerita2 sedih macam ni... airmata gua dah kering takleh nangis lagi... kalau sedih nanti terus jadik buta!

kisah Semut said...

WAH Abg eddie oi emmm cerita ni about
friendship..nice giler....

matakucing said...

ermm umah tak de astero..nnt ko cite la kat aku yer semut

2hconsult said...

emmm ok nti jjer cita ek kt dear uhuhhuhwaawawaawa mk miss ko ler