BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 17, 2010

berSawang dh!!




yeah lama x menaip
gu gu gu
nothing special right now.....
just quite busy......
hopefully ending 2010
i got a good news in my life.......
i always pray for that.....
and will always pray for me and others
I hope so 2011 appears .... I will get both good news and maybe someone in life
and i nedd some rest and oNE SWEET DAY

Tuesday, November 23, 2010

singapura tgu aku



yeah,

today aku nk gtau

23,24,25 ni semut mahu g kota singa semula..agak2

bloger yg ada dok kota singa tu.. j0m jumper heheheh..
pepepon kali ni nk shoping+jalan+snap3 gmbr banyak3

-salam dari bumi tuhan : semut fad-

Monday, November 22, 2010

saat jiwa kcau bilau


hello

lama x update blog....
aku tetap seperti biasa.....
sekejap dh nk abes tahun.....
mcm kejap masa berlalu........
tup tup next year aku dh "23"....
cepat nyer......entry kali ni..."LAGU KITA"
BYK yg boleh aku cerita sal lagu kita ni........

"Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya"

Kalau aku dberi peluang memeliki seseorg aku ingin nyanyi lagu ini
untuk nya.....syg aku pd org itu xterluah dalam kata-kata.....
aku harap aku diberi org yg sebaik3 nyer dan menghargai aku........

makin hari makin memory "zaman hingusan ku bermain di kaca mata"....
mcm3 yg bermain difikiran.....
duka,saket hati,sedey,gembira,menagis,ketawa...semua nyer berlegar3 diminda kosong ku ini..
aku rindu semua nyer
kalau ada msein pemutarwaktu..aku lah org pertama yg nk putar waktu ku ......


apa3ponentrykaliniagakjiwakacaubilau....
apa3 pon chill...

salam rindu semut buat yg sllu membaca blog ini &rakan3 bloger yg lain....

-nukilan semutfad

Monday, November 15, 2010

mencari cinta sempurna




aku mencari chinta yg sempurna-fad-

Monday, November 1, 2010

Snap For Fun

ehem3 agak bersarang jugak bl0g semut ni..hik hik hik

sorry ler kengkawan...semut agak bz skit..apa3 pon..entry kalu ni nk kongsi..
gambar3 yg semut snap t0k weeding3 emmm xpro mana but okies la...
maseh dalam belajar3.....buat ser0n0k3 tok isi masa dan har3 sedey akuh!...

aku maseh x dpt nk berkompromi dgn buku3 yg dh lama di beli....adeh
kesian buku3 itu...xsempat nk dibaca...... i try t0k baca bef0re td0 but.......
buku3 itu yg tdorkan aku heheheheh... apa3 pon ni semut up pict.....................
koang tgk n nilaikan ler..hehehehh
kalau koang nk tgk lagik byk just add my FB http://www.facebook.com/zoella88










Friday, October 15, 2010

mencari


Maseh mencarik....n0w aku dh 22.... saing3 aku dh anak dua dh..
napa la aku sgt susah berdamping dgn lelaki??
mybe sbb aku tembum ker?emm its okies ler..pepe p0n hiudp perlu dterus kan...
no matter apa pon..ak ttp kena sabar hehehehe

Tuesday, October 12, 2010

SetiapYang Kita SYG...

agak lama x menaip....
suasana blog makin suram mcm hati aku....
0rang yg aku yg AKU SYG DH PERGI MENINGGALKAN AKU....

AL-FATIHAH BUAT PAKCIK NASIR & PAKCIK AKIM

moga roh mereka ditempatkan dikalangan org3 beriman.......
dan moga mereka tenang disana..... amin......


(mereka berdua ini merupakan pesakit buah pinggang di dialisis centre bos aku)


Wednesday, September 22, 2010

wei~


salam
perbuka kata-kata

Arg.....
dah lmer x menaip+update......blog......
hik hik cam dah bersarang jerp heheheh hapuskan sarang labah3 ini
yeah....ari ni dh masuk 12 hari saya..... xsangka masa berlalu pergi amat cepat~
emmm sejak raya until n0w rumah terbuka sana sini,jadi aku belom sempat
menghabiskan buku3 yg perlu dibaca......
antara nyer
aku pon ada masuk dlm sindiket sol-jah punya blog seh


stingarden by:sinaganaga
by the way buku ni sgt intrstd......cuma baru baca separuh...
tgu ya~~ulasan akan ditulis~

cerkas....
by:pelbagai writer...and cerita pendek p0n sgt intrstd....

AKhir kata maseh 3 buku lagik belum katam dibaca...argh~~~ chayok3


nukilan-semut fad

Monday, September 6, 2010

Membentuk hati?tp hancur balik

Entah la beb..
aku dh b0leh buka kan hati t0k s0me0ne
but s0me 0ne tu gak wat aku susah nk terima sese0rang.....
enth r... mye betui kot ada mber aku tulis dlm buka dia
"Allah tarik satu perkara yg best dari kita..but kita perlu tahu yg Tuhan akan beri perkara yg lebey berganda hebat utk kita"


Alhamdullh.....
aku sangat gembira n sempurna..this year aku balik
kampung my m0ther...dh 15 tahun xraya sana....
.aku bersykur sgt yg Tuhan dh buka kan hati seseorg
tok pulang ke kampung apa3 pon
harap syawal ini paling bermakna buat aku
walaup0n aku beraya dgn fmly..tanpa org yg patut aku syg.....tp ia nyer dh xda....
perasaan itu hilang~ .....

Di kesempatan ini aku semut Mengucapkan "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"
Untuk semua mber bloger,kaknita,nuwa,abg eddie,def,zan,bertmbr dll
maaf kalu ada kata3 semut selama ni mykitkan hati.......selamat hari raya ya! 0pen h0use ajk akuh tau ~

Nukilan-semutfad


Monday, August 30, 2010

NASI LEMAK TELUR MATA N MILO PANAS(Mencari seseorg)

(Org tu yg pegang dagu ustaz ckp muka kami serupa)
Salam...
mybe enty kali ini sedey skit .... wink

aku mencari seseorang yg agak lama terpisah...
yg dulu kala nya amat rapat dgn aku...
walaupon kkdg kami suka bergaduh tp....gaduh membuatkan kami lebey rapat n kenai hati budi masing3 aku dh angp dia cm br0ther aku.....
2007 tarikh pd ujung tahun aku xingt bila itu kali terakhir aku jumpa dia before pergi practikal time tu...la lastday aku jumper dia..
time practikal..dia berkali3 kol aku sbb xtahan tmpt practikal nyer..n rindu....pd aku dn kawan3....

selepas 1 bulan aku practikal....aku dpt call dri nombor nya "beb aku dh benti practikal..aku bertumbuk kt tmpt kerja"
now aku carik prtikal......pastu...dlm masa 1 tahun lebey menghilang...........................................

dalam tahun 2009 permulaan tahun..dia ada c0ntact aku sbb time tu aku kene

aku ada antr msg kt sepupu dia..aku ckp aku saket n teringin sgt nk dengar sore org yg aku ngh ccarik...pastu
x sampai 2 minit.......0rg yg aku carik tu call "ai fad ko x sht ker? ko kenal aku lagik x???aku dgrr ceita ko saket...."
pastu aku tnya...yes saket ko sapa n dia ngaku..aku r uj_ _ _
time itu hanya Allah s.w.t jer tahu hati aku cm ner...
rasa nk l0mpat tp x berdaya..maklum la aku saket :(

dlm 2 bulan tu kami sms & call
pastu dia add aku kt tagged

lama3 kami jadi rapat balik....x smpi 3 bulan pon....
dia kembali hilang tanpa sebarang berita,khabar,suara...
aku kehinlangan itu semua dari nya.......aku harap sgt dpt jumper dia raya kali ini..........

dengar cerita dia skrg study kt unisel.......amik grafic..aku doakan ko beb moga ko capai apa ko mahu~!!!
org yg aku bercerita dari td ni..

ialah sahabat...seorg yg digear sahabat dan adeq beradeq..giler rindu kt ko "SHAHENDRA SHAHRIL"
aku mahu kau tahu kawan3 semua mencari ko..kalu kau baca nota giler dari aku ini.....aku harap ko contact aku A.S.A.P
sbb ko penting buat aku~~!!
kau byk ajar aku jadi org seni jalanan,berkarya,membaca jurnal2,mencari kedalaman musik......semua nyer ada dari ko...
"beb kalu ko dgr dlm hati aku ni........kau bro terbaeq!!"


kenangan manis aku:
ngan ko ujang x kan aku lupa: time tu balik dri kelas..tah pe giler ko...rampas track sukan dari aku
dh la roomate aku nyer ptg tu nk p suka kt ciast
boleh plk ko sorok masuk dom lelaki..........pastu
aku larik masuk dom aku n ngis..time tu aku takut roomate aku marah..at last mber3 aku kol dia n ckp aku sedeh..smpi xnk mkn
pastu aku dgr nama aku dipanggil "shin chan,chan kuar la aku mintak maaf...."
dia kol aku aku x angkat,mmg merajuk terok time tu...track td dia bg kt roomate aku..

pastuu..mlm tu dia kol aku than aku jawap...dia tnya aku marah lagik ker...than aku ckp....x...tp ko didenda....
pastu dia ckp aku sanggup ckp jer apa!
than aku ckp ler

ko didenda" sok aku nk nasi lemak telur mata kt cafeteria"
than dia ckp ok....


pd 9:30 am
aku kuar rest...balik dari tu ada "nasi lemak telur mata n milo panas"

wow time tu aku ngis xsangka ia betui3 memujuk ku hahahahh

itu la kenangan yg terindh bg aku

x sangka org yg pangil aku "FAD n x pernah sekali pon angp aku pompuan......pujuk aku"

rindu kenangan tu semua....semoga aku dpt jumper dia tahun ni

nukilan : semut fad
(sesiapa jumper dia sila email or bg tau kt fb aku)




Monday, August 23, 2010

12 ramadhan

Akhir nya semua buku3 yg diperasan dri on9 smpi ke tapak su-ngan aku
yang pertama aku beli si jayzuan nyer buku "28 hari jurnal rock n roll"
yg ke-2 aku li buku "karipap2 cinta",ke-3 jayzuan "nota-nota gila",
ke-4 " cerkas"

JIWA SEAAKAN TANDU,
OTAK BAGAI KAN JENTRA PENAT MENUNGGU,
PAWANA OTAK BERJALAN SEPERTI JEM TAD YG MENUGGU MASA DI ULI,
JASAD KU DIMAKI MEMBUTA TULI,

"cerkas by sindiket sol-jah"
"cerkas by sindiket sol-jah"
"karpap-karipap cinta by nazri"
"nota-nota gila by jayzuan"
"nota-nota gila by jayzuan"

"28 hari jurnal rock n rollby jayzuan"
"28 hari jurnal rock n rollby jayzuan"
nukilan-semutfad

Tuesday, August 17, 2010

Ramadhan Saya






ramadhan kali ni...saving x..saving ler....

dulu rasa nyer duit aku habis beli beg la...kasut la...
now x lagik...emmm aku dh start membeli "buku2 n novel komedi & remaja"
semuanyer berkisahkan perjalanan hidup remaja,cinta remaja,yg paling best.....memperjuangkan musik..


:karipap2 cinta& singarden


:28 hari jurnal rock n roll








Wednesday, August 11, 2010

P.e.n.i.p.u



BENCI KO !


serius gua benci giler dgn mamat ni
dia ni penipu besar jd..gurl out there.....jaga3 la
lelaki ini kuat megayat..spi aku pon dia ayat..
nti bila koang dh syg kt dia..dia kan suak3 tgl kan koang
dia adalah pelakon drama n filem terhebat...aku benci ko
"g mati la wei" bila org perli xda perasaan...ko layak di campak ke

"LOMBONG TAIK"

sorry sbb entry kali ni amat menyakit kan hati
mngunakan kata2 kesat sbb aku dh xtau nk lauh kt mana g
serius aku jumper mamat ni mmg aku gilis dia dgn pengelek jalan....
itu yg terbaeq....

nukilan:semutfad

Mengharap & Datang

1st aku nk ucapkan

"Salam ramadhan pd semua bloggers heheheh hope pose ini terbaeq buat kita"

-....semperna ramadhan yg mulia ini..aku sgt berharap....semua nyer berjalan dgn lancar....emmmm mesti "arwah" senyum kat sana sbb semua nyer hampir pulih..amin...aku sentiasa mendoakan semua nyer sebelum lelap kan mata,,,kalu boleh diberi peluang...aku mahu bertukar
ke alam kecil ku disana aku dpt berdamping dgn arwah atok........
"Yallah sejak akhir2 ni aku sllu ingt arwah atok.....kan best bila dia ada kan"
insan yg sgt sempurna buat aku.......tp Allah lebey sayang kan atok......zila sentiasa doakan atok
"Al-Fatihah"
- aku bersyukur sgt....ramadhan kali ini ...aku...dapat balik kaseh syg...seseorg n ramai lagi...yg dahulu nyer kami hilang kaseh sayang itu selama 15 tahun...kerna ia nnya berpunca dari fitnah......
aku sangat rindu kan kaeh syg ini..aku dambar kan sgt3 kaseh syg ini........
kdg3 aku benci...tp x guna membenci........
semua nya telah insaf...dan aku harus memaafkan mereka....
"Yallah berikan lah hamba mu ini kekuatan".......

dan kini hanya tinggal"batu nisan " sahaja......



Thursday, August 5, 2010

s.a.h.a.b.a.t





Hari aku tersentuh....
mcm3 yg berlaku...bila td dpt luch dgn "bff" aku rasa ser0nok...
kalu "satu hari aku tinggalkan bff aku dgn hnya berbatu nisan aku nk dia tau yg aku syg sgt kawan3 aku"
dan aku mahu dia n yg lain hayati bibit2 lirik ini


Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati


Untuk semua yg mengenali aku Semut,fad,puteri,put,adeq,pai n lain2..

"sahabat xkan hilang"

sekian....

nukilan:semutfad..



Wednesday, July 28, 2010

terdiam





I can’t believe what you said to me
Last night when we were alone
You threw your hands up
Baby you gave up, you gave up

I can’t believe how you looked at me
With your James Dean glossy eyes
In your tight jeans with your long hair
And your cigarette stained lies

Could we fix you if you broke?
And is your punch line just a joke?

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless, so speechless

I can’t believe how you slurred at me
With your half wired broken jaw
You popped my heart seams
On my bubble dreams, bubble dreamsa

I can’t believe how you looked at me
With your Johnnie Walker eyes
He’s gonna get you and after he’s through
There’s gonna be no love left to rye

And I know that it’s complicated
But I’m a loser in love
So baby raise a glass to mend
All the broken hearts
Of all my wrecked up friends

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless so speechless

And after all the drinks and bars that we’ve been to
Would you give it all up?
Could I give it all up for you?

And after all the boys and girls that we’ve been through
Would you give it all up?
Could you give it all up?

If I promise to you boy
That I’ll never talk again
And I’ll never love again
I’ll never write a song
Won’t even sing along

I’ll never love again
So speechless
You left me speechless, so speechless
Why you so speechless, so speechless?

Will you ever talk again?
Oh boy, why you so speechless?
You’ve left me speechless

Some men may follow me
But you choose “death and company”
Why you so speechless? Oh oh oh

Tuesday, July 27, 2010

Siapakah yg dpt menawan hatiku dgn beri bunga tisu?


siapa yg dpt beri bunga tisu pd ku itu lah org yg aku carik :)


Satu hari aku duduk disitu

Aku menunggu sampai buntu

Mana boyfriend ku..

Kau datang pada ku si baju biru

Kau bagi aku bunga tisu….(eh apa tu)

Ooooo bunga tisu kau beri pada ku

Dan kau kata” I love you “

Lidah ku jadi kelu…..

Ohh bunga tisu

Bunga dari mu akan ku simpan dalam poketku

Ohh bunga tisu

Bunga dari mu akan ku simpan dalam hatiku

Senyummu menawan kau sungguh mengoda..namun ku telah berdua

Boyfriend ku di depan

Jangan ko berangan atau pasang angan … bunga tisu hanya kenangan

Selamat tinggal kawan……. ;)

Ooooo bunga tisu kau beri pada ku

Dan kau kata” I love you”

Lidah ku jadi kelu…..

Ohh bunga tisu

Lagu untukmu

Bunga dari mu akan ku simpan dalam hatiku

-semutfad-

Monday, July 26, 2010

TAKE MY HEART ?




You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

(violin solo!)

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return


Wednesday, July 21, 2010

Penipu kah?

Salam buat warga blogger..

lama sungguh blog semut bersarang tanpa...isi3 baru...untuk di luahakan dlm blog ini :)
'
mesti ada yg tertnya3 kemana semut??semut ada pd yg ingin mgnali aku add fb " semut fad"

semut bertujuan utama menulis entry ini ... sbb rasa tertipu seperti blogger3 lain yg mengenali blog " teratak husaini yg dibapai oleh seorg remaja berumur 19tahun safwan husaini"..

ada yg mengatakan dia penipu besar....... apa3 pon mmg kami/kita/aku/beliau/seesapa pon dh
ditipu ...aku titip kan blogger yg mencerita kan hal sebenar .......budak wawan ni..........






aku hanya berkongsi cerita....bukan mengumpat..tapi carik kebenara....
emmm apa3 pon korang tafsir sendiri ya....

salam rindu semut pada blogger yg rapat
kaknita-nuwa@matakucing-abg eddie-deaf_angel-berteromber- danlain3