BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 6, 2011

Cinta Budak Kampung?


Assalammualaikum

Pergh lama giler x lepak blog ni..
dah ramai yg komen tp aku xreply
ermm sorry la bz skit hahahahha..
ni pon aku curik3 update

ok la berbalik pd title enty aku kali ni...."cinta si budak kampung"?????????
korang pernah rasa x??? jom sharing dgn aku......sbb aku ngan confius..... and xtau nk pikir..
semalam aku ngan teman lama aku d0k pergi lepak wayang.. kami pon tgk filem baru "CUN"

Sinopsis Cun

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’


KAitan aku dalam cerita ni sama jer sgn si "S"

dia orang kmapung,ada pelajara,kerja kilang,hidup org kampung,fmly syg baeq & sgt menyangi aku dan

ermmm tp aku x leh terima dia....aku x tau kenapa,mengapa,dan entahla.....

ermm kdg dia wat aku senang,kadang dia wat aku boring sgt.....

aku syg dia but.. just a friend........

ermm aku dh berterus terang but... dia mcm wat xtau jer....

aku pon sh malas nk taip.... hahhaha



-salam rindu pd yg kenal aku di blog-


3 comments:

aku HIV positif said...

slm,
sy lah budak kampung tu.
hehehe...

yumi's prOp.. :) said...

cam besh je cite ni dikk.. >_<

kisah Semut said...

AHP: ada3 jer kamu ni heheh apa mcm bro ada baeq?

yumi: best akk..... ajak abg tgk :)