BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 13, 2010

aku yg terlalu sabar

guys ni cerita pasal persahabatan


guys dahulu kala nyer aku ader mber yg baeq rapat n cm adeq beradik emm fmly aku pon rapat dgn dioang
setiba nya satu hati ader minah ni tepon mama aku:


minah yg dimaksudkan: Salam acik boleh xpujuk tuan rumah sewa tu tolong bg sayer duduk secepat mungkin.sy baru lepas exceden ni

mama : ok nti acik tolong


akhirnya mamaku dpt pujuk pakcik tu and minah ni dpt \duk rumah tu selama 2 mggu aku teman dia...dia mmg neard sgt....hadir nya kawan dia utk mgdkn prctikal emm hope fully satu kepala but not at al......
emmm sejak dari tu kami rengang .....yg rapat dgn si minah tu pon terasa minah tu jadi kejutan budaya..tp kami diam jer hingga ader yg menambah utk cucuk minah ini utk membenci kami (seperti entry yg duluhttp://semutsewel.blogspot.com/2010/01/selamat-tgl-2009-and-welcome-2010.html)
but kami sabar lagi...than now minah tu dh cari rumah lain mybe dia lebeh senang bila kami xder.......
mereka pindah pd waktu mlm sambil mgkat barang sambil menyindir3 kami..it so k la but minah tu mmg kurang jar n x sedar di untung dh mama aku tolong cm tu nk pindh x bg tau n x jumper pon even ader salah ker aper ker but maner g sopan santun,budi pekerti ko selama ko hidup ni........
xper la ini dikatakan dugaan aku n fmly aku akan teru bersabar.............emm aku doakan diaong sedar ....

13 comments:

MaMa ZaQuaN said...

Putri....org mcm tuh..hukum pancung idup2 jer....buang mase jer idup kalau xtau nak kenang jase org....
p/s..kalau ngase diri tu bagus sgt...lain kali usaha sendiri jgn dok suke2 menyusahkan org then tinggalkan taik!!

Anonymous said...

eh sedihnya aku bace.Kenapa masih de org yg begini ye. Hari ni kau buat die & family die esok2 tuhan turunkan bala pd kamu lak.Bertaubat & jumpelah mereka & mohon maaf. Dari cite ni aku rasa family kau orang yg pemaaf.Dierg tu x takut ke kesilapan yg dierg dah buat ha........Selagi blm kene dierg x akan sedar tu.Awk jgn sedih ya tapi awk doa banyak2 supaya tuhan turunkan bala pd dierg tu.INSYAALLAH.Awk & family awak bnyak2 bersabar ya...Kita hrp siape je yg baca jadikan panduan & teladan.

sis_nita said...

tu namanyerr bak melepaskan anjing tersepit..

masa tersepit menyalak kat kita.. bila dah tulun lepaskan.. terus jerr lari..

takpe laa dik.. mmg dugaan pon.. tapi kan.. lau akak laaa.. masa dia tgh pindah tu kan.. kak tgh siram pokok bunga kan.. kak secara sengaja pi sembur dia gak..

kisah Semut said...

wah kak ila garang betul but aper yg akak ckp betul kita telampau sabar pasni xdapek nk tolong dia lg :P

kisah Semut said...

pd yg xder nama komen tq ya!emm yup thnks for give me support!

kisah Semut said...

wah akak nita lg ganas dri kakila hu8 emm xnk la kak kita biar org wat kita jgn kita wat org :)...

kisah Semut said...

wah akak nita lg ganas dri kakila hu8 emm xnk la kak kita biar org wat kita jgn kita wat org :)

Portdy said...

sabar, cool...

ni ujian orang2 beriman...

kisah Semut said...

portdy thnks ya emmm
semut mmg redha jer

deaf_angel said...

ambil ni sebagai pengajaran.

apa pun, stay cool ngan dia lain kali pun, mesti dia malu sendiri

kisah Semut said...

deaf_angle emm hopefully dia berubah :)

matakucing said...

DORANG DAH PINDAH EH..KO BALING TAK KASUT KAT SI MINAH TU..ERMMM TAK PE LA MOGA KUARGA KO DI RAHMATI ALLAH AMIN.

kisah Semut said...

emm tq matakucing emm aku mmg byk bersabar